Erantis

Expo København
Ritt Bjerregaard taler for at holde verdensudstilling i København
 

 
Københavns
Modeuge

i februar og august
 

 


 

 
Interessen for at holde OL i København er stille og roligt kølnet, og nu har også overborgmester Ritt Bjerregaard meddelt, at hun ikke længere støtter idéen. Derimod taler hun for, at København bliver vært for en verdensudstilling i 2020 i København.

Ritt Bjerregaard
Overborgmester Ritt Bjerregaard

Verdensudstillingerne - de såkaldte EXPO - holdes cirka hvert femte år, og værtsskabet for Expo 2020 er endnu ikke fastlagt. Her mener Rittt Bjerregaard, at København allerede nu skal sende et signal om, at byen er interesseret i at stå for Expo 2020.

Den næste store Expo holdes i Shanghai næste år, og det er allerede afgjort, at Expo 2015 skal holdes i Milana i Italien. Den spanske by Sevilla var været for den stort anlagte Expo'92. I juni 2008 åbnes en mindre tema-udstilling i Zaragossa i Spanien.

Ritt Bjerregaard har i første omgang luftet tankerne for at undersøge, om erhvervslivet og regeringen vil bakke op om idéen. Expo er et meget stort arrangement at holde, og det vil derfor både kræve betydelig økonomisk opbakning fra både det offentlige og private virksomheder. Herudover vil det stille store krav til infrastrukturen

Herudover skal København blive enig om et tema, som udstillingen kan holdes over. Her vil temaet ofte kredse om bæredygtighed, miljø og mangfoldighed.

Expo'92 i Sevilla havde 42 millioner besøgende, og EXPO Shanghai venter over 70 millioner besøgende i 2009.

Læs mere om Expo.

Erantis 13.6.2008