Beijing
Kinas Hovedstad
 


 

Besøg også:
Den Kinesiske Mur

Den Kinesiske Mur 
Guide til Kina
Kina
 Læs mere om om det store gule land i midten

Læs mere om:
Shanghai
Kinas store handelsby


Indgangen til Den Forbudte By
Den berømte indgang til Den Forbudte By fra Den Himmelske Freds Plads. Med Maos portræt over porten

Som hovedstad er Beijing naturligt en vigtig og central by i Kina. Beijing er dog hverken den største eller økonomisk vigtigste by i Kina. Her overgås den på alle måder af Shanghai.

Som turist-by er Beijing dog helt fremme i eliten. Byen rummer nogle af de kendteste og mest spektakulære turist-attraktioner Kina rummer - og det i sig selv en præstation.

Den Forbudte By, Beijing
Idyl i Den Forbudte By. Trods navnet på pladsen ved siden af - Den Himmelske Freds Plads - er netop ro og fred vanskeligt at finde i den evigt kogende by Beijing.

Byens centrum er domineret af verdens største åbne by-plads, Den Himmelske Freds Plads - Tiananmen som breder sig over 49 hektar - stor nok til rumme arrangementer med mere end en halv million mennesker.

Den ene ende af pladsen afsluttes af indgangen til Den Forbudte by, det imponerende kejserpalads som breder sig over 72 hektar (trekvart kvadratkilometer) af Beijings centrum.

På den anden side af Den Forbudte By breder sig endnu en attraktion - Bei Hai Park samt det lille Jingshan - Kulbjerget - hvorfra der er en imponerende udsigt over Den Forbudte By.

Beijing rummer også Himmeltemplet - Temple of Heaven - og Sommerpaladset. Begge er andre af Beijings "Must See" steder.

Den Forbudte By
Den Forbudte By i Beijing er en selvstændig by som er stor nok til at fare vild i. Man går og går igennem utallige porte og paladser.

Kun en mindre bustur fra Beijing kommer man til Den Kinesiske Mur - eller den Den Store Mur, som kineserne selv kalder den. Murens længde taget i betragtning kan den naturligvis ses mange steder i Kina, men for langt de fleste besøgende er Beijing det naturlige udgangspunkt for pligt-turen til muren.

Med Kinas trang til bygge imponerende vil flere af bygningsværkerne fra De Olympiske Lege givetvis også skrive sig ind i historien som nye turistmagneter i fremtiden.

Temple of Heaven, Beijing
Himmeltemplet - Temple of Heaven

Selv om Beijing - eller Peking, som nogle stadig kalder den . ikke er den største by i Kina, er den bestemt stor by med knap 15 millioner indbyggere.

For kun få årtier siden havde Beijing nærmest karakter af en forvokset provinsby, hvor cykler og lastbiler dominerede gadebilledet, men på få år har den forandret sig til pulserende storby med alt, hvad dertil hører af trafik, larm, restauranter, internationale hoteller m.m. Der findes i dag en restaurant og et hotel til enhver pengepung - kun må man sikre sig, at der er ledigt. Beijing er en travl by med mange gæster, så konkurrencen om pladserne kan være hård.

Man kan nå til Beijing direkte med fly fra stort set hele verden, eller man kan vælge den "ægte tur" med Den Transsibiriske Jernbane gennem Rusland. Sidstnævnte er naturligvis det mest romantiske, men givetvis ikke den hurtigste. Alternativt kan man tage fly til Hong Kong eller Shanghai og derfra med tog til Beijing.

Selv om man af praktiske og tidsmæssige grunde ankommer med med fly til Beijing, kan det dog anbefales alligevel at opleve Kina fra tog, for eksempel ved at besøge andre steder i landet som Xian, Datong eller Shanghai med tog fra Beijing.

Har man som dansker brug for at komme i kontakt med ambassaden findes den på adressen::

Danmarks Ambassade i Beijing
San Li Tun, Dong Wu Jie 1
Beijing 100600
Tlf. (+86) 10 8532 9900 Fax (+86) 10 8532 9999.

Læs evt. mere om Beijings historie og infrastruktur på Wikipedias omtale.

Udsigt over Beijing
Udsigt over Beijing set fra Jingshan tæt ved Bei Hai Park. Umiddelbart foran ses bagindgangen til Den Forbudte By og dens mylder af paladser i baggrunden. Bemærk, at billedet er nogle år gammelt. I dag omfatter horisonten også en hær af høje hoteller, kontorhuse og andre moderne bygninger.