Hotel i Skt. Petersborg
Rusland
 

 

Læs også om:
Peter-Paul-
KatedralenNevskij Prospekt, Skt. Petersborg
Nevskij Prospekt - er den helt centrale gade i Skt. Petersborg, og det er en god idé at sikre et hotel, hvorfra man let kommer til den. 

Med stor hast får stadig flere internationale turister øje på Skt. Petersborgs skønhed, og selv om stadig flere hoteller skyder op omkring byen, kan det - især i sommersæsonen - være svært at finde et hotel - endsige overnatning i Skt. Petersborg.

Derfor bør man være i god tid som muligt reservere hotelværelse - og man skal være forberedt på, at det ikke nødvendigvis er billigt især om sommeren.

Uanset om man køber en pakkerejse eller selv bestiller fly og finder hotel, bør man sikre sig, at der fra hotellet er let adgang til at komme til hovedstrøget Nevskij Prospekt.

Som førstegangs-turist i Skt. Petersborg vil man givetvis komme til at tilbringe en stor del af sit ophold i nærheden af Nevskij Prospekt, og man vil derfor få et langt lettere ophold, hvis man let og hurtigt kan komme til hovedgaden.

Mest centralt vil det naturligvis være, hvis man kan sikre sig et værelse på et hotel på selve hovedgaden. Her og i sidegaderne omkring er mange hoteller - også mindre baggårds-hoteller, men det er naturligvis også de centralt placerede hoteller, som er hurtigst optaget.

Vosstanija Metro, Skt. Petersborg
Metrostationen Vosstanija ligger umiddelbart overfor Moskva-banegården i modsat ende af Nevskij Prospekt i forhold til Vinterpaladset.

Man skal huske, at Nevskij Prospekt er over fire kilometer lang. Finder man et hotel med et højt husnummer, kan man derfor godt komme til at gå et stykke - eller bruge metroen - for at nå til de centrale turistattraktioner. Spørg eventuelt hotellet, hvor stor afstand der er til Vinterpaladset. Hvis det er overkommelig gå-afstand, bor man ikke helt dårligt.

Har man ikke kunnet finde et hotel i centrum, kan man med fordel vælge at indlogere sig sig på et hotel med kort afstand til en metroen. Skt. Petersborgs metro er velfungerende og er klart den enkleste måde at komme til centrum. Finder man et hotel på linie 3, har man sikret sig mod at skulle skifte, uanset i hvilken ende af Nevskij Prospekt man skal hen, idet linien følger hovedstrøget hele vejen igennem byen. De øvrige linier krydser dog også centrum, så man kan sagtens vælge et hotel tæt ved en anden linie og alligevel komme hurtigt og let til centrum.

Hvis man ikke bestiller hotel gennem et bestillingssystem på internettet eller et rejsebureau har man næppe anden mulighed end at se på hotellets hjemmeside og eller kontakte dem via telefon eller mail for at sikre sig afstanden til metroen. Der er naturligvis stadig mange russere som ikke taler engelsk, men selv mange mindre hoteller har mindst én yngre medarbejder, som taler engelsk, og man kan derfor sagtens tage chancen ved at ringe til dem og spørge: "Do you speak English?".

Har man ikke held med telefonen kan man sende en mail, og vil så oftest modtage skriftligt svar på engelsk.

Man har under alle omstændigheder brug for kontakt med hotellet, hvis man selv skal bestille visum til Rusland. For at få visum skal man have en bekræftelse fra hotellet på, at man har bestilt værelse dér.

Bekræftelsen skal medbringes på ambassaden, når man søger visum. Oftest vil hotellet tilbyde at sende bekræftelsen via fax. Man kan være nødsaget til at væbne sig med tålmodighed, hvis man beder om at få bookingen sendt med brev - også selv om hotellet ekspederer det hurigt, idet det russiske postvæsen ikke altid er blandt de hurtigste.

Udsigt fra Isakkatedralen, Skt. Petersborg
Udsigt fra
Isak Katedralen som også ligger i afstand fra Nevskij Prospekt. Yderst til venstre i horisonten ses Blodskirken - nederst til venstre en af byens mange hoteller i centrum.