Malága / Costa del Sol
Andalusien
 
Andre guider
Spanien
Andalusien
Alhambra / Granada
Córdoba
Málaga / Costa del Sol
Marbella
Nerja
Torremolinos
Riofrio
Ronda

 

Alhambra
En af Europas smukkeste bygninger ligger i Granada

 

Vejrudsigten for Malaga
Se:
Vejret i Malaga
i de kommende dage

Costa del Sol - Torremolinos
De lange og berømte strande ved Costa del Sol - her ved Torremolinos

Hovedparten af dem som tager på ferie i Sydspanien lander med fly i Malága. Alligevel er det sjældent byen Malaga de kommer til at tilbringe mest tid i. Mange når end ikke at se byen, med mindre de farer vild i trafikken til eller fra lufthavnen.

Costa del Sol er blevet navnet for Sydspaniens kyst først og fremmest de meget populære strande vest for Malaga omkring byerne Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola og Marbella. Kysten øst for Malaga er mere præget klipper, men er turistmæssigt mindst lige så spændende med byerne Torre del Mar og Nerja - med de berømte drypstenshuler - Almunecar og Costa Tropical frem Almería.


Jamón - skinke - i lufttørret stand præger supermarkederne i Malaga. Både som her i hele køller og i mere turistvenlige pakker med udskårne stykker.

Byen Malága har omkring en halv million indbyggere - og omkring en million i stor-Malága. Den er stærkt præget af dens funktion som trafikalt og forretningsmæssigt centrum for sydkysten. Traditionelt har dens havn været indgangsporten til byen, men i dag er det snarere lufthavnen og de store motorveje, som præger indtrykket når man nærmer sig byen.

I de senere år er der investeret enormt i infrastruktur i Sydspanien og fra Malaga går motorvejen N340 hele vejen langs kysten, så man ad den kan køre til Gibraltar i vest eller Almeria i øst. Tilsvarende leder motorvejen N331 mod nord og fordeler sig og mod Granada, Córdoba og Sevilla. Der er i Malága et utal af firmaer som tilbyder biludlejning, og det kan anfales at leje bil, hvis man vil se lidt mere end blot de mest befærdede turiststeder.


Málaga ligger som centrum for sydkysten og udgangspunktet for mange besøg på Costa del Sol. Vest for Málaga ses turistbyerne Marbella, Torremolinos og Fuengiola.