Riofrio
En populær landsby på vejen til Granada
 
Andre guider
Spanien
Andalusien
Alhambra / Granada
Córdoba
Málaga / Costa del Sol
Marbella
Nerja
Torremolinos
Riofrio
Ronda

 Olivenmarker ved Rio Frio
Riofrio ligger omgivet af oliven-plantager på vejen mod Granada

Kører man på motorvejen fra Malaga eller Sevilla mod Granada vil man en snes kilometer før Granada støde på et skilt mod Riofrio. Trods sine kun 350 indbyggere har den lille landsby fået sin egen motorvejs-afkørsel, som faktisk benyttes af mange.

Riofrio er kendt blandt spaniere, som bruger den som et yndet udflugtsmål for familien. Her kan man spise søndagsmiddag på hyggelige restauranter og nyde stemningen i landsbyen, som er klemt ned mellem bjerge dækket af oliven plantager. Byen besøges især af spaniere, men mange turister har fundet ud af, at den er et praktisk og hyggeligt stop på vejen under en tur til Alhambra.

Byen har fået navn efter den å "Rio Frio" som løber igennem den. Navnet betyder "Kold Flod" og det klare kolde vand er den gave fra naturen, som har bidraget til at gøre Riofrio kendt for sine fiskerestauranter.

Ørred med grøntsager
Ørred med grønsager serveret på en af de 14 restauranter i landsbyen Riofrio

Mange spiser ørred som er byens traditionelle specialitet, men i de senere år har byens dambrug gjort sig internationalt bemærket ved at producere ægte kaviar, og næppe nogen by i verden præsterer så højt et forbrug af ægte kaviar som Riofrio. Byens 14 restauranter serverer årligt 100kg ægte Caviar de Riofrio for sine gæster, som dog også bydes på andre fiskeretter baseret på den stør, som giver æggene. Kaviaren fra Riofrio er i øvrigt verdens eneste økologisk godkendte kaviar.

Riofrio er lille, og de mange turister skaber nogle gange en næsten kaotisk trængsel blandt restauranterne i de små gader. Der er dog en større parkeringsplads uden for byen, og det er let at gå ind til restauranterne derfra.

Langs åen Rio Frio nedenfor restauranterne holdes nogle dage et lille marked, hvor man kan købe nødder, tørrede frugter samt tøj og tasker i den billigere ende.


En and nyder solen ved breden af Rio Frio, hvor der også holdes et lille marked om søndagen.