Marbella
Andalusien
 
Andre guider
Spanien
Andalusien
Alhambra / Granada
Córdoba
Malága / Costa del Sol
Marbella
Nerja
Riofrio
Torremolinos
Ronda

 Restaurant gade i Marbella
Restaurationsborde under åben himmel med jomfru Maria skuende ud over gæsterne fra en altan.

Selv om afstandene mellem byerne på den spanske solkyst er forholdsvis begrænsede, bliver man let slået af, hvor stor forskel der er mellem de forskellige turistbyer.

Marbella ligger kun et halvt hundrede kilometer fra Torremolinos med dens uendelige række af billige souvenir-butikker, men byen er alligevel helt anderledes.

Marbella er ganske vist lige så præget af turismen, men her er det de dyrere og pænere af slagsen, man henvender sig til. Gennem mange år har Marbella tiltrukket et rigt publikum, hvoraf mange har bygget veludstyrede huse i udkanten af byen.

Forretningsgade nær Plaza de los Naranjos
Man må sno sig, hvis man vil shoppe i Marbella.

Marbella centrum er præget af en rolig - næsten aristokratisk - stemning især i området omkring det såkaldte appelsin-torv Plaza de los Naranjos, der ligger som centrum i et spind af bitte små gader med ekslusive butikker og gode restauranter.

Gaderne er så smalle, at man ofte må gå til side, blot man møder en modgående fodgænger, men trængslen er sjældent så stor, at det bliver et problem.

Når mørket sænker sig over Marbella vågner restauranterne op, og stole og borde fylder hele gader, så man mange steder kan have vanskeligt ved at skelne, hvilken restaurant, man nu befinder sig i.

Hus - smøge i Marbella
Både gader og huse omkring Plaza de los Naranjas er velholdte og smukke

Priserne er noget højere end andre steder på Costa del Sol, men der er også mulighed for at spise andet end de gængse turistretter.

Her kan man spise både fransk, spansk, japansk og kinesisk, og man skal ikke undre sig for meget, hvis man kommer til at sidde ved siden af en kendt filmstjerne eller forretningsmand. Området har - i hvert fald tidligere - været et yndet tilflugtsted for kulturpersonligheder og millionærer, selv om nogle af dem efterhånden har trukket sig lidt tilbage fra Marbella centrum og ud til egne mere eksklusive steder.

Også butikkerne er mere eksklusive end på mange andre turiststeder. De små gader har mange butikker med mærkevarer og tøj af bedre kvalitet, selv om der naturligvis også er mere almindelige turistbutikker - men selv de har hævede priser.

Kinesisk bonzai 300 aa
300 år gammelt kinesisk bonsaitræ fra museet i Marbella som også rummer adskillige spanskdyrkede planter.

Marbella har gode strande og naturligvis en lystbådehavn, hvor man kan lægge sin yacht, hvis man ankommer i sådan én. Desuden er Marbella kendt for sit natteliv med mange diskoteker og natklubber i den gode ende af skalaen - ofte med levende musik.

Vest for det gamle kvarter ved Appelsintorvet ses stadig de monumentale rester af en maurisk borg og uden for murerne ligger en park med et spændende bonsaimuseum. Det er bygget op, så det udefra ligner et japansk herskabshus, selv om det indenfor mest har karakter af en plante-udstilling.


I en lille park ved Avenida Ramon Y Cajal kan man slappe af under bananpalmerne i nogle meget specielle bænke af dekoreret keramik.

Museet skulle efter sigende rumme Europas største samling af bonsaitræer. Under alle omstændigheder er der mange imponerende træer heraf adskillige, som er flere hundrede år gamle.

For danskere er der også den den interessante detalje, at Marbella huser et lille dansk økologisk supermarked - Bionatura. Butikken ligger i et lille butikscenter på hjørnet af Félix Rodriguez de la Fuente og Avenida Ramon Y Cajal. Personalet er spansk, men taler engelsk. Kun hvis ejeren - Pernille - er til stede tales der dansk (læs evt. artikel om butikken i Marbella).