Pudong Lufthavn
Pudong International Airport, Shanghai
 

 

 


Læs mere om:
Shanghai
Kinas store handelsby

Shanghai New Expo Center
Det store messecenter i Shanghai

Sådan kører du med
Metro i Shanghai
Guide til Kina
Kina
 Læs mere om om det store gule land i midten

Ankommer man til Shanghai med et fly fra udlandet, vil man stort set altid ankomme til den nye internationale lufthavn Pudong.

Selv om lufthavnen i Hongqiao stadig har status som international lufthavn er det i praksis Pudong, stort set alle internationale fly anommer til, mens nationale flyruter overvejende lander i Hongqiao.

Derfor kan man også risikere, at skulle køre de cirka 40 km mellem de to lufthavne, hvis man skal skifte mellem nationale og internationale flyruter. Airport Bus nr. 1 går som direkte transitbus mellem de to lufthavne. Pudong-lufthavnen ligger omkring 30 km fra Shanghai centrum, men det er forholdsvis let at komme til og fra lufthavnen.


Indgang til time-hotellet i Pudong International Airport. Her kan man få en lur, mens man venter på det næte fly.

Den mest berømte forbindelse fra lufthavnen og ind til Shanghai er den magnetiske Maglev-jernbane, som med op til 430 km/t transporterer flypassagerer imellem lufthavnen og den velfungerende metro, som dækker store dele af Shanghai centrum. Maglev-banen slutter ved metrostationen Longyang Lu, som også er nærmeste station til Shanghais største messecenter.

Der går også flere direkte flybusser til forskellige steder i Shanghai, heriblandt busser til Shanghais to hovedbanegårde, Shanghai Railway Station og Shanghai South Railway Station. En række store hoteller sørger for bus-forbindelse til og fra lufthavnen. Herudover er det i Shanghai altid let at skaffe en taxi til en overkommelig pris.


Shanghai Da Zhong Merrylin Air Terminal Hotel har 703 værelser og ligger lige ved siden af luthavnen.

For dem som har brug for at bo meget tæt ved lufthavnen er der placeret flere hoteller ved siden af. Det gælder dels Shanghai Da Zhong Merrylin Air Terminal Hotel og Ramada Pudong Airport Hotel.


De kinesiske myndiger tager risikoern for epidemier meget alvorligt. Derfor bliver man ofte modtaget i lufthavnen af en mand klædt i beskyttelsesdragt, som måler flypassagerernes temperatur, inden de får lov at komme ind i selve lufthavnen.

Udover de ordinære lufthavns-hoteller, har Pudong-lufthavnen også et time-hotel, hvor man kan tilbringe nogle timer i en seng, hvis man er i transit og skal vente flere timer, før man kan komme med det næste fly.

Pudong-lufthavnen er stor og åbenlyst dimensioneret til at kunne modtage et forventet endnu større antal passagerer, end den gør i dag. Man kan derfor godt føle det, som om man skal gå langt på nogle næsten tomme terminalgange, når man ankommer med fly og eksempelvis skal videre med Maglev-banen til centrum. Der er dog rullende fortorve flere steder, og faktisk er lufthavnen designet med særligt henblik på at reducere den tid, fly-passagerne skal gå på området.

Lufthavnen har to terminaler, T1 som modtager nationale fly, og T2 som modtager fly fra internatinale ruter. Selve check-in og kontrol i lufthavnen er ret velfungerende. Paskontrollen er endda opsigtsvækkende venlig - måske foranlediget af en smiley-ordning, hvor fly-passagererne bliver bedt om at give udtryk for, om de er tilfreds med pasbetjentenes kontrollens behandling.

Pudong har som andre internationale lufthavne en række butikker, når man er kommet ind i transit-området, men i modsætning til de fleste andre lufthavne kan man i Pudong også finde serveringssteder med gratis wifi-internet.

Der er mulighed for at veksle penge i lufthavnen. Herudover er der også mulighed for at købe telefonkort og køb af kinesiske sim-kort til mobiltelefoner, hvilket kan være en overordentlig besparende investering, hvis man skal opholde sig i Kina i længere tid og har brug for at ringe eller modtage opkald fra kinesiske telefoner.

Pudong-lufthavnen er placeret i udkanten af det store hastigt voksende erhvervs-område Pudong. Første fase af lufthavnen åbnede i 1999, og har i dag flyforbindelse til 90 internationale lufthavnen verden over. Herudver er der forbindelse til 60 nationale lufthavne i Kina.

Læs evt. mere på informations-siden for Shanghais Luftfartsmyndigheder .


Designet i den nye Pudong-lufthavn har mange steder et stærkt grafisk udtryk. Billedet er fra en tidlig morgen i Check-in området.


Gangene kan føles lange i Pudong International Airport, men faktisk er der gjort en del for at gøre afstandene så korte som muligt i den store lufthavn.